úterý 30. června 2020

Mandlová buchta s třešněmi



Buchta je trošku drobivější, ale skvělá :-)

Suroviny na 1 plech (30 x 40 cm) :

8 vajec
400 g kokosového nebo třtinového cukru (může být i mix )
180 g Hery nebo jiného rostlinného tuku
180 g řepkového nebo slunečnicového oleje
400 g mletých mandlí
160 g polenty 
šťáva a kůra z 1 - 2 BIO citrónů
třešně nebo jiné ovoce
mandlové lupínky na posypání

Troubu si předehřejeme na 180 °C. Z bílků ušleháme sníh. Ušleháme do krémova Heru s olejem a cukrem. Poté zašleháme žloutky a postupně přidáme mleté mandle, polentu, citrónovou šťávu a kůru. Nakonec do těsta zlehka vmícháme sníh z bílků. Na plech vyložený papírem na pečení rozetřeme těsto, poklademe třešněmi a posypeme mandlovými lupínky. Pečeme v předehřáté troubě 45 - 60 minut. Propečenost ověříme špejlí.

Inspirace z časopisu F.O.O.D. červenec 2020.


Žádné komentáře:

Okomentovat

Květák v medové omáčce s jasmínovou rýží

suroviny pro 3 - 4 osoby: 1 květák rozebraný na růžičky - větší překrájené olej, sůl jasmínová rýže k podávání pokrájená pažitka nebo jarní ...