úterý 30. června 2020

Mandlové tofu knedlíčky s ovocem



V původním receptu je kokos, tomu ale ve větším množství úplně nefandíme, takže vyhrála mandlová verze a byla super. Pokud máte kokos rádi, klidně si je udělejte s kokosem, bude to fungovat stejně dobře.

Suroviny pro 4 osoby:

na knedlíčky: 
1/2 zralého banánu
1 balení hedvábného (silken) tofu (340 g)
1,5 hrnku mletých mandlí nebo strouhaného kokosu
5 lžic rýžové mouky
1 lžíce psyllia
2 lžíce kokosového cukru, nebo 1 lžíce čekankového sirupu
pro kokosovou verzi opražený kokos na obalení
pro mandlovou verzi opražené mandlové lupínky na posypání

na třešňový rozvar: 
asi 500 g vypeckovaných třešní ( můžete použít jakékoliv jiné ovoce)
1 lžíce rostlinného tuku
trochu vanilky
čekankový sirup podle chuti
trochu vody na podlití ovoce
4 lžíce kokosové smetany na ozdobu a dochucení (není nutné)

V misce rozmačkáme vidličkou banán a tofu, pak přidáme ostatní suroviny a zamícháme těsto. Děláme knedlíčky o velikosti zvruba vlašského ořechu, které obalíme v rýžové mouce. V hrnci přivedeme k varu vodu, lehce osolíme, ztlumíme plamen a vaříme asi 10 min. Pak scedíme děrovanou naběračkou, necháme lehce okapat a můžeme obalit v opraženém kokosu.  Všechny suroviny na rozvar dáme do hrnce a povaříme do změknutí ovoce. Na talíř nabereme rozvar, přidáme knedlíčky a můžeme zakápnout kokosovou smetanou. Mandlovou verzi posypeme opraženými mandlovými lupínky.

Inspirace z časopisu F.O.O.D 7/2020 - podle veganské kuchařky "Mami ,dáš dobrotu?" zajímavé recepty, asi jich zkusím víc a jestli budou všechny takhle dobré a fungující, rozšíří tato kniha mou sbírku kuchařek. :-)


Žádné komentáře:

Okomentovat

Květák v medové omáčce s jasmínovou rýží

suroviny pro 3 - 4 osoby: 1 květák rozebraný na růžičky - větší překrájené olej, sůl jasmínová rýže k podávání pokrájená pažitka nebo jarní ...