úterý 30. června 2020

Mrkvová bábovka s ořechy a medem




Suroviny:

70 g bramborového škrobu
130 g celozrnné rýžové mouky
20 g kokosové mouky
30 g kukuřičného škrobu
1 balíček prášku do pečiva
1 lžička xanthanu
50 g strouhaného kokosu
sůl
2 lžičky skořice
325 g na jemno nastrouhané mrkve
80 g nasekaných ořechů
4 vejce
200 ml slunečnicového nebo řepkového oleje
180 g medu

Troubu předehřejeme na 180°C. Formu vystříkáme olejem na pečení. Veškeré sypké suroviny dobře promícháme v míse. Zvlášť vyšleháme vejce, med a olej do krémové hmoty, poté vmícháme strouhanou mrkev, ořechy i promíchané sypké suroviny. Vlijeme do formy a pečeme v předehřáté troubě 45 minut až 1 hod. Propečení kontrolujeme špejlí. Upečenou bábovku necháme 10 minut chladnout ve formě a poté vyklopíme a necháme vychladnout na mřížce.

Inspirace z knihy Bezlepkové sladké a slané pečení.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Květák v medové omáčce s jasmínovou rýží

suroviny pro 3 - 4 osoby: 1 květák rozebraný na růžičky - větší překrájené olej, sůl jasmínová rýže k podávání pokrájená pažitka nebo jarní ...