úterý 30. června 2020

Květák v medové omáčce s jasmínovou rýží



suroviny pro 3 - 4 osoby:

1 květák rozebraný na růžičky - větší překrájené
olej, sůl
jasmínová rýže k podávání
pokrájená pažitka nebo jarní cibulka

na omáčku:

1 střední cibule nakrájená na kostičky
olej
4 lžíce medu
4 stroužky česneku- podrcené
1,5 lžíce sójové omáčky Tamari
0,5 lžíce pasty Sambal Oelek
8 lžic vody 
2 lžičky škrobu
1 lžíce rýžového octa

Na oleji zprudka opečeme květákové růžičky až chytnou barvu, pak vypneme a pod pokličkou necháme dojít, až jsou měkké, ale stále ještě křupavé. Mezi tím si uděláme omáčku, na oleji osmahneme do zlatova cibulku, přidáme med, česnek, sójovou omáčku a Sambal Oelek. Do směsi pak přidáme vodu s rozmíchaným škrobem. Povaříme o zhoustnutí. Květák podáváme s jasmínovou rýží, přelitý omáčkou a posypaný pokrájenou pažitkou nebo jarní cibulkou.



Žádné komentáře:

Okomentovat

Květák v medové omáčce s jasmínovou rýží

suroviny pro 3 - 4 osoby: 1 květák rozebraný na růžičky - větší překrájené olej, sůl jasmínová rýže k podávání pokrájená pažitka nebo jarní ...